Thursday, April 26, 2018

UMOTALA JE NOGU U OBLOGE OD KUPUSA: Kad vidite zbog čega, uradit ćete isto!

Kupus je već vijekovima poznat po svom blagotvornom dejstvu na naš organizam.

Ova biljka obiluje vitaminom C i vitaminom K. Godinama je korišten u liječenju otoka i modrica. Kupus takođe sadrži i važne amino kiseline, koje imaju natiupalna svojstva, zbog čega su odlične u liječenju bola i otoka kod artritisa.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Južne Karoline (SAD), pokazalo je da je kupus važan borac protiv malignih oboljenja.

Ovako ga možete koristiti pri tretiranju bolnih mjesta:

Operite liske kupusa i uklonite tvrdi dio. Položite ih na alu-foliju, a zatim ih ugrijte u rerni. Toplim liskama obmotajte bolnu nogu, a zatim preko njih obmotajte foliju. Ostavite oblogu oko 1 sat, a nakon toga isperite nogu toplom vodom. Ako ste u mogućnosti, ponavljajte ovu proceduru 3 puta dnevno. Naravno, crveni kupus će imati isto dejstvo, ali može ostaviti fleke.

Sljedećeg jutra, oticanje i bolovi bi trebalo da se znatno umanje. Ukoliko se na koži pojavi alergijska reakcija na kupus, odmah uklonite oblogu.

U svakom slučaju, mnogi ljudi su isprobali i potvrdili pozitivne efekte. Prirodni lijekovi su veoma djelotvorni, ali ih, nažalost, često zanemarujemo.

Izvor:haber.ba

0 komentari:

Post a Comment