Wednesday, February 28, 2018

Zasladite se neodoljivim čoko-muffinima koji ne debljaju

Domaći čoko-muffini su zdravija verzija ove popularne poslastice.

Pripremaju se brzo i jednostavno, a sadrže manje kalorija od kupovnih.

Kako bi ostali sočni i zadržali prhku teksturu, u njih se stavlja domaće mlijeko i jogurt.

Manja količina kokosovog ulja upotrebljena je ponajprije da bi muffinima dala pravu pekarsku aromu i zapečeni vrh.

Ovi fini čoko muffini neodoljiva su poslastica za cijelu obitelj, a posebno za najmlađe.

Stoga ih ne zaboravite bogato ukrasiti čokoladnim kapljicama.


Sastojci za 6 do 7 muffina:

1 dl domaćeg mlijeka (ili biljnog mlijeka)
1 jušna žlica domaćeg jogurta
3 jušne žlice kokosovog ulja
2 čajne žlice ekstrakta vanilije
¾ šalice pirovog brašna (ili drugog integralnog brašna po želji)
¼ šalice kakaa u prahu
1 čajna žlica praška za pecivo
¼ čajne žlice himalajske soli
¼ šalice xylita (ili nekog drugog prirodnog zaslađivača)
1 prstohvat stevije (ili 3 dodatne jušne žlice prirodnog sladila)
½ šalice čokoladnih kapljica
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Nauljite kalupe za muffine ili pripremite papirnate uloške koji se ne maste.

U jednoj posudi umutite prva 4 sastojka s popisa i ostavite da odstoje najmanje 10 minuta.

U drugoj posudi dobro izmiješajte preostale sastojke (bez čokoladnih kapljica). Tekuću mješavinu ulijte u suhu i miješajte dok se sastojci ne sjedine i postanu kompaktni.

Dobivenom smjesom napunite papirnate uloške za muffine. Na vrh muffina stavite i lagano utisnite čokoladne kapljice.

Pecite 14 minuta dok se vrh ne zapeče. Provjerite čačkalicom jesu li muffini pečeni iznutra.

Ostavite da se dobro ohlade prije nego ih poslužite, no nemojte žuriti. Muffini će najukusniji biti tek sljedećeg dana kada malo odstoje.

Čuvajte ih u hladnjaku.

0 komentari:

Post a Comment