Wednesday, February 28, 2018

Palačinke koje će osvojiti nepca i onih najmlađih!

I mi smo na pravi način proslavili Dan palačinki – pripremom slatko-kiselkastih i sočnih palačinki, koje vole i djeca.

Pripremaju se od pirova brašna, koje je izvrstan odabir za osobe koje pate od alergija, te bademova ili zobenog mlijeka, koje je odlična alternativa za sve one koji su osjetljivi na laktozu.

Svježu notu ovoj omiljenoj slastici daje sok od naranče, koji obiluje vitaminom C.

Neizostavan dodatak u ovoj varijanti palačinki je šumska kraljica borovnica, koja, osim što osvaja punoćom okusa, obiluje i zdravim antioksidansima.


Sastojci za 20-ak manjih palačinki:

100 g zamrznutih borovnica
135 g pirova brašna
1 i pol žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 zamjena za jaje*
90 ml bademova ili zobenog mlijeka
1 i pol jušne žlice maslinova ulja
1 i pol jušne žlice meda
30 ml svježeg soka od naranče
* zamjena za jaje (1 žličica mljevenog lana + 3 žličice vode ili 1 žličica chia sjemenki + 1/3 šalice vode)


Priprema:

U borovnice umiješajte žlicu brašna pa ih stavite u hladnjak.

U jednoj zdjelici izmiješajte suhe sastojke. U drugoj zdjelici izmiješajte vlažne sastojke: zamjenu za jaje, mlijeko, med, sok od naranče, ulje i ekstrakt vanilije. Zatim suhe sastojke dodajte vlažnima.

Pecite palačinke na srednje jakoj vatri dok se sa svake strane ne zarumene. Poslužite ih s medom, kriškama svježe naranče i borovnicama.

0 komentari:

Post a Comment