Sezona je lubenice, neodoljivog voća koje je zdravo za bubrege, a potiče iz porodice tikava…
Svi volimo lubenicu, ali znate li koliko su košpice iz lubenice zdrave? One sadrže vlakna potrebna za rad probavnog trakta, pomažu i u slučaju pojave parazita, a također se mogu pohvaliti i antibiotskim svojstvima. One sadrže i citrulin koji je poznat kao antioksidans, šire krvne žile te pozitivno djeluju i u slučajevima hipertenzije, angine pectoris i arteroskleroze.
Da ne bismo pričali samo o košpicama , evo i jednog konkretnog recepta, kojeg možete iskoristiti u borbi protiv neugodne bakterije ešerihije koli, ali ga možete spremiti i u svakoj drugoj prilici, jer neće štetiti, a imat će pozitivan utjecaj na organizam:
RECEPT:
Potrebno vam je:
Litar vruće vode i tridesetak koštica
luenica
Priprema:
Za početak u lonac ulijte vodu, pa dodajte koštice. Pustite vodu da proključa i ostavite tako još deset minuta. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Procijedite i spremite u hladnjak. Tu vodu možete piti i samu, ali ako vam specifični okus neće biti po volji, slobodno je pomiješajte s raznim sokovima.
izvor: novi.ba
0 komentari:
Post a Comment