Friday, August 10, 2018

Kako se rešiti osećaja nadimanja u stomaku za nekoliko minuta

Mnogima je poznat neprijatan osećaj pritiska u stomaku. Postoje mnogi razlozi za nadimanje stomaka i kod zdravih ljudi. Uglavnom su ti razlozi povezani sa hranom i radom želuca. Ponekad, čak i posle konzumiranje male količine hrane, primećujemo da nam je stomak za veoma kratko vreme postao znatno veći.
Vazduh u stomaku – rezultat rada mikroorganizama crevne flore, bakterija, koje pomažu varenju hrane. Kada je teže variti hranu, više gasova se proizvodi.
Predlažemo vam nekoliko načina kako se osloboditi osećaja nadutosti u stomaku, a ujedno i pomoći želucu u njegovom, nimalo lakom, svakodnevnom radu.
Nežna masaža abdomena pomoći će vam da opustite stomak i poboljšate varenje.
Način br. 1.
Masaža ove tačke doprinosi smanjenju nastanka gasova i rasterećuje želudac
Stavite iznad pupka horizontalno 4 prsta. Iznad gornjeg prsta nalazi se potrebna tačka za masažu. Masirajte je 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru. Ako ste sve uradili ispravno, u ustima će se pojaviti kiselkasti ukus i pojačaće se lučenje pljuvačke.
Način br.2.
Ova masaža pomoći će odstraniti zadržavanje vode, i ukloniti bol u želucu, ako ona postoji.
Ova tačka se nalazi na visini kažiprsta iznad pupka. Pritisnite je i masirajte 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru.
Način br.3.
Ova masaža povećaće aktivnost creva i otkloniće osećaj težine u stomaku.
Stavite ispod pupka horizontalno 4 prsta. Ispod malog prsta nalazi se potrebna tačka. Nju je, takođe, neophodno masirati 2-3 minuta u smeru kazaljke na satu, i isto toliko u suprotnom smeru. Ukoliko sve radite pravilno, osećaj nadutosti u stomaku će ubrzo proći.
slike adme
izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Post a Comment