Tuesday, August 21, 2018

Čaša crnog vina ima isti efekat kao sat vremena provedenih u teretani, EVO ZAŠTO!

Nedavno istraživanje je pokazalo da preskakanje odlaska u teretanu radi odlaska na piće i nije tako loše.


Ako više uživate u čaši crnog vina nego u vežbanju u teretani, ova vest će vam definitivno popraviti dan.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Alberta u Kanadi je pokazalo da su zdravstvene pogodnosti resveratrola, jedinjenja koje se nalazi u crnom vinu, slične onima koje imamo od vežbanja.

Prema rečima vodećeg istraživača Džejsona Dajka, ovo otkriće će obradovati mnoge koji ne vežbaju često. Resveratrol iz crnog vina poboljšava fizičku sposobnost, funkciju srca i snagu mišića na isti način kao i vežbe u teretani.

„Verujem da bi resveratrol bio prilično koristan za ljude koji žele da vežbaju ali su fizički slabi“, rekao je Dajk.Zdravstvene pogodnosti crnog vina su dosta dobro dokumentovane. Studije su pokazale da oni koji piju čašu vina dnevno imaju manje šanse da obole od demencije ili raka, a dokazano je da je crno vino dobro i za srce i regulaciju šećera u krvi, ali i protiv starenja.

Najnovije studije pokazuju da crno vino povećava broj otkucaja srca, što je veoma dobro.

Naravno, podrazumeva se da ovi efekti važe samo u umerenim količinama i treba napomenuti da je studija sprovedena na miševima, a ne na ljudima.

Postoji dobra vest i za one koji ne piju, a to je da resveratrola nema samo u crnom vinu. Možete ga uneti preko borovnica, putera od kikirikija, crnog grožđa i crne čokolade. Zapamtite, nema ničeg boljeg od uravnotežene ishrane.

Izvor: Webtribune.rs

1 comment:

  1. 𝙊𝙧𝙖𝙡 𝙝𝙚𝙧𝙥𝙚𝙨 𝙞𝙨 𝙖 𝙗𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙫𝙞𝙧𝙪𝙨, 𝘽𝙪𝙩 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙘𝙤𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙣𝙤𝙩 𝙞𝙢𝙥𝙤𝙨𝙨𝙞𝙗𝙡𝙚 𝙖𝙣𝙮𝙢𝙤𝙧𝙚!
    𝙈𝙨. 𝙏𝘼 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙩𝙝𝙚 𝘼𝙐𝙎𝙏𝙍𝘼𝙇𝙄𝘼 𝙬𝙖𝙨 𝙙𝙞𝙖𝙜𝙣𝙤𝙨𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙜𝙚𝙣𝙞𝙩𝙖𝙡 𝙝𝙚𝙧𝙥𝙚𝙨 𝙩𝙮𝙥𝙚1 (𝙃𝙎𝙑1), 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙝𝙚 𝙘𝙝𝙤𝙨𝙚 # 𝙙𝙧𝙪𝙩𝙪𝙝𝙚𝙧𝙗𝙖𝙡𝙘𝙪𝙧𝙚@gmail.𝙘𝙤𝙢 𝙛𝙤𝙧 𝙩𝙧𝙚𝙖𝙩𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙬𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙞𝙣 𝙨𝙝𝙚 𝙝𝙚𝙖𝙧𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙧𝙚𝙖𝙙 𝙖𝙗𝙤𝙪𝙩 𝘿𝙧 𝙐𝙩𝙪 𝙤𝙣 𝙖 𝙛𝙤𝙧𝙪𝙢. 𝘼𝙛𝙩𝙚𝙧 𝙛𝙤𝙪𝙧 𝙬𝙚𝙚𝙠𝙨 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙘𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙨𝙝𝙚 𝙬𝙚𝙣𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝙩𝙚𝙨𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙖𝙨 𝙩𝙚𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙣𝙚𝙜𝙖𝙩𝙞𝙫𝙚 𝙤𝙛 𝙝𝙨𝙫1. 𝘼𝙛𝙩𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙝𝙚𝙧 𝙩𝙚𝙨𝙩𝙞𝙢𝙤𝙣𝙮 𝙄 𝙜𝙖𝙫𝙚 𝙞𝙩 𝙖 𝙩𝙧𝙞𝙖𝙡 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙖𝙨 𝙘𝙤𝙢𝙥𝙡𝙚𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙘𝙪𝙧𝙚𝙙

    ReplyDelete