Thursday, March 29, 2018

Jedite ih zajedno i pratite svoj krvni pritisak i holesterol. Vaši nalazi će i doktora ostavit bez teksta!

Limun i bijeli luk, da li ste ih kad jeli zajedno? Vjerujemo da niste, a trebali biste. Dobri su razlozi zašto.
Naime, znate da i limun i bijeli luk nose mnoge zdravstvene prednosti. Bijeli luk ima antibakterijska, antigljivična, antiupalna i antikancerogena svojstva. Osim toga, limun je bogat vitamnom C koji ima antioksidansno dejstvo, antiupalno i antikancerogeno.

Još ćemo vam napomenuti da je vitamin C termolabilan i zato ga nikad ne stavljajte u vruć napitak ili hranu Sačekajte da se ohladi, pa onda.

Da se vratimo temi, bijeli luk i limun u kombinaciji su još moćniji. Osim toga, neugodan miris bijelog luka se ama baš nikako neće osjetiti, ako u njega stavite limun.

Osim toga, ova kombinaija će smanjiti hoelsterol, krvni pritisak, te spriejčiti začepljavanje krvnih sudova i srčani udar. Naravno, potrebno je da se i pored toga zdravo hranite. Ova kombinaciaj jeveoma dobra jer ubija ćelije raka, a i djeluej preventivno. Evo na koji način je možete pripremiti:

Uzmite 4 glavice bijelog luka i 5 limuna. Luk očistite, isceckajte, a limun operite i ustitnite. U blender stavite luk i limun, s tim da 3 limuna budu s korom, a 2 oguljena. Zatim dodajte 2 čaše vode. Izblendajte i stavite u teglu.

Konzumirajte 1 kašiku prije obroka. 2 puta dnevno. Ako bolujete od raka, povećavajte dozu, a poslije mjesec dana primjene napravite pauzu od 10 dana.

Raspitajte se koliko puta godišnje je preporučljivo koristiti, s tim da ne trebate koristiti tokom cijele godine, već sa pauzama.

0 komentari:

Post a Comment