Wednesday, February 28, 2018

Obratite pažnju na ova 4 znaka: Vašem tijelu nedostaje MASTI!

Iako mnogi danas izbjegavaju mast i masnoće uopće, nisu svjesni da si time zapravo rade medvjeđu uslugu. Tijelu je masnoća potrebna za normalno funkcioniranje. Donosimo četiri znaka koja ukazuju na to da vašem tijelu nedostaje masti.


1. Čest osjećaj gladi

Kada pojedete i obilniji obrok bez masnoća, možete osjećati glad ubrzo nakon toga. Pokazatelj je to da tijelo žudi upravo za masnoćama. Organizam ugljikohidrate apsorbira vrlo brzo, a kako bi se razgradile masnoće potrebno je nešto više vremena. Posebno su važne mononezasićene masne kiseline koje pomažu u stabiliziranju razine šećera u krvi. Upravo to potiče osjećaj sitosti pa je i potreba za hranom manja.

2. Suha, oštećena koža

Masna hrana uzrokuje loše stanje kože, ali njezin nedostatak također. Tijelo neće moći proizvesti lipide prirodnim putem bez omega 3 masnih kiselina. Upravo te masnoće podupiru sloj kože koji čuva vlagu i zaustavlja potencijalne iritacije kože. Spomenute masnoće i učvršćuju kožu, smanjuju crvenilo kože. Želite li pojačati unos omega 3 masnih kiselina, na svoje jelovnike unesite vitamin D kojim obiluje losos i bakalar, ali i jaja, lan, laneno ulje i orasi.

3. Nedostatak koncentracije

Primjećujete li nedostatak koncentracije, razlog opet možete pripisati nedostatku masnoća u tijelu. Orah je vrlo hvaljena namirnica u poticanju pamćenja i poboljšanju mentalnih sposobnosti općenito. Već 30 grama oraha dnevno dovoljno je za opskrbu tijela zdravim mastima.

4. Nedostatak kondicije

Ako se krećete koliko i inače, a umarate se brže, razlog bi mogao biti nedostatak masnoća. Fizičkom aktivnošću tijelo sagorijeva ugljikohidrate iz prehrane, a nakon toga su mu potrebne kalorije iz masnoća na koje se može osloniti. Ako ih u tijelu nema dovoljno, osjećamo iscrpljenosti. Crveno meso i mlijeko preporučaju se kao izvrsne namirnice koje će pomoći tijelu da vrati energiju i potrebne sastojke.

Izvor: dnevno

0 komentari:

Post a Comment